Yaşam

7 Bölge 7 Renk Tek Yürek Türkiye

Keçiören Gündüzlü Bakım Rehabilitasyon ve Aile Uygulama Merkezi ile Keçiören Belediyesi Engelliler Başvuru Merkezi’nin Aile ve Sağlık Bakanlığı işbirliğiyle ortaklaşa düzenlediği “7 Bölge 7 Renk Tek Yürek Türkiye Projesi” kapsamındaki sahne şovları ve tiyatro gösterileri Sosyal Hizmetler ve Keçiören Belediyesi Gösteri Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Engelli bireylerin sahne aldığı programa Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Keçiören Kaymakamı Mehmet Akçay, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bekir Koçyiğit, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile özel şahıs aileleri katıldı.

“BİR KİŞİ BİR DÜNYADIR”

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, katılımcılara yaptığı konuşmada belediyenin engelliler için yürüttüğü çalışmaları anlatarak, “Belediye olarak Engelliler Eğitim ve Öğretim Merkezi’ni ilk kez 1994 yılında kurduk. Bir de Saime Toptan Hanım vardı. Kendisine çok teşekkür ederiz. Paneller ve sempozyumlar düzenledik. Engelli vatandaşlarımızın sorunları ve çözüm yollarının neler olduğu konusunda istişarelerde bulunduk. Analiz üzerinde çalıştık. Engelli bireylerimizin hakları ve yasaları nasıl olması gerektiğini görmek için büyük çaba sarf ettik. Bunları da kamuoyuna açıkladık. Bu çalışmalar daha sonra halka açıldıklarında hayata geçirildi. Engelli araç sayımızı artırdık, sorunları ortadan kaldırdık. Bu araçların sayısını daha da artıracağız. Bu yüzden pürüzlerin üstesinden gelmek için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Manisiz yaşamak hepimizin ortak günahı ve sorumluluğudur. Engellilerimizin kalpleri o kadar geniş, derin ve güçlüdür ki bir okyanus gibidir. Bir insan bir dünyadır. Bu etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen kurumlarımıza, birimlerimize, tiyatro ve halk oyunları hocalarımıza, engelli bireylerimiz ve ailelerine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. söz konusu.

Keçiören Kaymakamı Mehmet Akçay da etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen tüm çalışanlara ve engelli bireylere teşekkür etti.

ETKİNLİKTE NELER YAPILDI?

Keçiören’de ikamet eden engelli bireylerden oluşan tiyatro grubu, Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü tarafından görevlendirilen Drama Eğitmeni Leyla Aykan tarafından eğitildi. “7 Bölge, 7 Renk” isimli tiyatro oyunu da aynı dönemde Leyla Akan tarafından yazılmıştır. Tiyatro ekibinde olduğu gibi halk oyunları gösterilerinde hafif zihinsel engelliler, ortopedik engelliler, otizmliler, down sendromlular ve çalışanlardan oluşan gruplar yer aldı. Bu etkinlikle, engelli bireylerin eşit fırsatlar sağlandığında, özellikle eğitim ve özveri sağlandığında sosyal hayata kolayca katılabilecekleri gösterildi.​ ​

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu