Google, Çalışanlarının Kendi Chatbot Bard’ını Kullanmasını İstemiyor: Ama Neden?
Üretken yapay zeka yarışında lider şirketlerden biri olmayı hedefleyen Google, birkaç ay önce ChatGPT rakibi chatbot Bard’ı tanıtmıştı. Zamanla gelişen bu yapay zeka aracı, istediğiniz her soruya cevap verebiliyordu. Şirket ayrıca geçtiğimiz günlerde düzenlediği I/O etkinliğinde Bard’a gelecek tüm özellikleri duyurdu.
Şimdi ise Reuters tarafından paylaşılan bir rapor, Google’ın ana şirketi Alphabet’in çalışanlarına yönelik bir politikası olduğunu ortaya koydu. Buna göre teknoloji devi, çalışanlarının piyasadaki chatbot’lara karşı dikkatli olmalarını istiyor. kendi sohbet robotu Bar dahil.
Google, potansiyel sızıntılar nedeniyle hassas bilgilerin sohbet robotlarıyla paylaşılmasını istemiyor
Konuyla ilgili kaynaklara dayandırılan habere göre Alphabet, çalışanlarına OpenAI’nin ChatGPT veya kendi chatbot’u Bard gibi modellerle zımni bilgi paylaşmamalarını tavsiye ediyor. Bunun nedeni sızıntırisk.
Şirket, çalışanlarının hassas bilgileri girmesini istemez; çünkü kullanıcıların bu bilgileri görüntüleme olasılığı yüksektir. Öte yandan, chatbot’lar da girdileri kendilerini eğitmek için kullanabilirler. Bu da farklı bir risk oluşturmaktadır. Google, konuyla ilgili herhangi bir resmi açıklama yapmadı.
Birçok teknoloji devi, zımni endişeler nedeniyle çalışanlarının yapay zeka araçlarını kullanmasını yasaklıyor.
Bunun haklı bir endişe olduğu söylenebilir. Bir diğer teknoloji devi Samsung da geçtiğimiz ay bir bilgi sızıntısı yaşadığını açıklamıştı. Bu sızıntı, Samsung çalışanlarının ChatGPT kullanmasının ardından geldi. Güney Koreli şirket, olayların ardından çalışanlarının ChatGPT kullanmasını yasakladı.
Öte yandan, bu yılın başlarında Amazon’dan bir avukat, çalışanları hassas bilgileri ChatGPT ile paylaşmamaya davet etti. Bire bir formda, Apple’ın çalışanlarının ChatGPT, Bard ve GitHub’ın Copilot aracı gibi modelleri kullanmasını zımnen yasakladığı Mayıs ayında ortaya çıktı. Kapatılmasının yanı sıra doğal Apple’ın kendi yapay zeka teknolojilerini geliştirme kararının da etkili olabileceği belirtildi.