Yaşam

Goriller Sadece Bitki ve Böcek Yiyerek Nasıl Bu Kadar Kaslı Kalırlar?

Bütün gün spor yapsanız ve protein tüketseniz bile kaslı bir görüntüye kavuşmanız aylar alacaktır. Peki, goriller sadece yemek yiyerek ve etrafta yatarak nasıl bu kadar kaslı olabiliyor? Cevap biraz karmaşık.

Kaynak:https://eastafricanjunglesafaris.com/…

Bu günlerde spor salonuna gitmek ve kas inşa etmek için saatlerce çalışmak oldukça moda.

Görünüşe göre insanların sağlıklı yaşam istekleri hiç bitmeyecek. Bu amaçla spor salonlarında her gün milyonlarca insan terliyor, kilo veriyor ve protein takviyesi alıyor. Ancak tüm bunlara rağmen kas yapmak çok zordur. Doğadaki bazı canlılar doğal hallerinde oldukça kaslıdır. Örneğin, goriller.

Goriller dünyanın en güçlü hayvanlarından biri olarak bilinir.

Etrafta dolaşırken inanılmaz kaslı, sadece sebze yiyen ve uyuyan bu hayvanlara şaşırabilirsiniz. Peki, goriller nasıl bu kadar kaslı olabiliyor?

Gorillerin fiziksel güçleri ve kas yapıları üzerine yapılan araştırmalar, bu sorunun cevabının sandığınızdan biraz daha karmaşık olduğunu gösteriyor.

Spor salonunda ne kadar sıkı çalışırsak çalışalım, asla bir goril kadar güçlü olamayacağız, ancak muhtemelen daha kaslı olmak için gorillerden öğrenebileceğimiz bir şey var.

1. Kolları bütün gün koşmaktan ve sallanmaktan daha çok çalışıyor.

Vahşi doğada goriller bütün günlerini kollarının üzerinde koşarak ve etrafta sallanarak geçirirler. Bu elbette spor salonunda geçirdiğiniz 1 saate kıyasla büyük fark yaratacaktır.

2. Gorillerin günlük yaşamı, değerli zamanlarını aramaya ve toplamaya ayırmalarını gerektirir.

Bu nedenle goriller çok aktif canlılardır çünkü yedikleri yiyecekler çoğunlukla bulabildikleri şeylerdir. Bu, doğal yaşam alanlarında dolaşırken kilometrelerce seyahat etmelerini gerektirir.

3. Oldukça sosyal hayvanlar olan goriller birbirleriyle oyun oynar ve şakalaşırlar.

Gorillerin birbirleriyle oynarken yaptıkları bu aktiviteler, onların kaslarını kullanmalarını ve böylece güçlerini savunmalarını sağlar. Bu oyunlar bazen saatler sürse de adeta bir güç gösterisine dönüşüyor.

4. Bu hayvanlar gerektiğinde diğer hayvanlarla çatışarak vücutlarını etkin kullanırlar.

Goriller çoğunlukla barışçıl olsa da bazen fiziksel çatışma kaçınılmazdır. Bu gibi durumlarda gorillerin güçlü kolları ve keskin dişleri onları güçlü rakipler haline getirir. Erkek goriller statülerini korumak için savaşabilir. Bu dövüşler genellikle hızlı ve şiddetlidir.

5. Goriller, büyüklükleri ve kas kütleleri nedeniyle günlük olarak çok miktarda yiyecek tüketmeleri gerektiğinden çok ağır bir diyete sahiptir.

Diyetleri çoğunlukla bitki besinlerinden oluşur. Yapraklar, kökler, meyveler ve bazen de böcekler gorillerin sıklıkla tercih ettiği besin türleridir. Ayrıca bu hayvanlar yüksek oranda selüloz içeren (insanlar selülozu sindiremezler) bu besinleri sindirme yeteneğine sahiptir, bu da gorillerin günlük güç ihtiyaçlarını karşılamalarını sağlar.

6. Goriller selülozu sindirebilir.

Goriller her gün büyük miktarda bitki tüketir. Bu bitkilerdeki selüloz insan vücudu tarafından sindirilemediği için israf edilse de, gorillerin selülozu sindirmek için özel bakterileri vardır.

Bu, bitkilerin içlerindeki selülozdan yararlanabileceği anlamına gelir.

Ancak selülozun kendisi bir protein veya kas kaynağı değildir.

7. Goriller kendi proteinlerini üretebilirler.

Elbette protein olan selüloz değildir veya bu protein yoktan var olmaz. Bunun yerine selüloz, gorilin sindirim sistemindeki bakteriler için uygun bir besin kaynağıdır ve bu bakteriler lezzetli bir protein kaynağıdır.

Böylece goriller kendi proteinlerini üreterek insanlara kıyasla et yemeden büyük miktarlarda protein tüketirler.

Kısacası gorillerin gün boyu aktif oldukları ve teorik olarak sınırsız bir protein kaynağına sahip oldukları düşünüldüğünde, bu kadar kaslı olmaları oldukça normaldir.

Ayrıca bu hayvanların DNA ve kas sistemleri de insanlardan farklıdır. Bu yüzden spor salonunda ne kadar çalışırsan çalış asla bir goril kadar güçlü olamayacaksın.

sancaktepe-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu